Valitse sivu

Jemmaa muistot talteen

”Lapsena oli mukava kuunnella mummin kertomuksia. Usein ne saivat minut nauramaan. Mummi käytti hassuja sanontoja, ei niitä silloin pienenä edes ymmärtänyt. Ukillakin oli aina jokin hauska sutkautus; ei kyllä muistu nyt mieleen. Niin ne asiat unohtuvat”. 

Tällaisia tarinoita olen usein kuullut. Samassa tilanteessa olen itsekin. Olisi mukava tietää enemmän aiempien sukupolvien elämästä. Nyt ei enää ole mahdollisuutta heiltä itseltään kysyä. Onneksi olen jotain jo sukulaisilta kysellyt ja laittanut asioita muistiin. Jotain osaan nuoremmille sukupolville kertoa. Ainakin voin muistiinpanoja kirjallisesti tallentaa.

Nykyisin on niin helppo tallentaa tilanteita muistiin. Älypuhelin on oiva apulainen ja lähes jokaisella se taskussa kulkeekin. Kuvaaminen ja videointi on todella kätevää. Niin herkullisia hetkiä saa talteen sukulaisia tavatessaan. Nämä kuvat ja videot ovat arvokkaita muistoja. Ajan kuluessa niiden arvo vain lisääntyy.

Mitä tehdä voisit, jotta asia olisi toisin? 

Osaat kynällä kirjoittaa, nappuloilla naputtaa ja juttuja muistiin laittaa. Katsele sukulaisiasi jatkossa sillä silmällä ja kuuntele sillä korvalla, että pieniä aarteita talletat. Älä aikeistasi heille kerro, näin saat talteen ne aidot, autenttiset hetket. ihan omana salaisuutena pidä – ainakin hetken aikaa. 

Talleta muistoihin muutakin; hauskoja sattumuksia, kommelluksiakin. Heidän arkisia puuhiaan tarkkaile; ihmettele ja kysele. Puhelimesta mukamas musiikkia kuuntele tai setien/tätien jutuille naureskele. Kuvaa heitä sekä lupaa kysyen ja vähän salaakin, hassuja ilmeitä pyydystäen. 

Mitä käyttöä sinulla näillä aarteilla olisi? Tekisitkö videon? Joo, yhdessä sen katsoisitte, saisitte hauskan tuokion. Tekisitkö / teettäisitkö kuvallisen tarinan ja lahjaksi antaisit? Sitä jää vielä miettimään! 

Joko joku sinua vaanii, hyvät aikeet mielessään?

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogia kirjoittaa

”Hei, minä olen Erja, iikan akka. Helsingissä vietin lapsuuteni ja nuoruuteni.

Valoherkkyys astui elämääni lupaa kysymättä vuonna 2002. Se teki minusta näköongelmaisen ja maailmasta kummallisen.

Lue lisää minusta

Yhteystiedot:

Korttiaskartelu iikan akka

Puhelin: 045 332 7462

Y-tunnus: 2554086-3